C Skincare blev till hösten 2011 av mig Christel Grünerwald från en tanke att utveckla och göra en ekologisk och multifunktionell hudvårdsserie som är enkel att förstå och använda. Jag är hudterapeut sedan 1993 och med min mångåriga erfarenhet av olika hudproblem gjorde att jag såg ett behov av milda egenvårdsprodukter. Jag har dessutom själv rosacea och vuxna, stora barn som hade eksem när de var små. De senaste åren har jag också berikats med små underbara barnbarn som har känslig och torr hud.

Det är meningen att alla ska kunna använda och tåla C Skincare, liten som stor. Produkterna innehåller bara flyktiga, naturliga dofter från eteriska oljor, men för doftkänsliga finns det ett par produkter utan doft.

C Skincare – namnet på denna ekologiska hudvårdsserie blev till för att på ett enkelt sätt säga vad varumärket och företaget erbjuder. På engelska – see this is skincare – alltså ”see skincare” vilket gjorde att produktseriens namn blev C Skincare. På svenska är detta ju ”se hudvård” vilket gjorde att företagsnamnet blev C Hudvård AB.

Jag värderar hälsa högt precis som de allra flesta, det är naturligtvis viktigt att må så bra som möjligt. Huden är kroppens största organ och ansiktet avspeglar mycket hur du mår inuti. Efter många år i branschen har jag förstått att de flesta människor upplever det som väldigt svårt att välja och veta vad som är bra för dem av allt som finns på marknaden. Det var då idén föddes till en multi-funktionell hudvårdsserie vilket gör det lättare för alla att göra ett hälsosamt och ekologiskt val av hudvård.

Produkterna är fria från mineralolja, parabener, silikoner, syntetiska doft- och färgämnen, helt enkelt för att det finns andra bättre alternativ som vegetabiliska oljor och naturligt konserverande ämnen. De är provade på huden av olika testpersoner och innehåller inga animaliska ingredienser. Alla produkterna är veganska förutom Sugar Scrub som innehåller bivax, den är dock under produktutveckling i början av 2024 och kommer nylanseras under våren utan bivax.

C Skincares ledord är;
– Ekologisk hudvård med multi-funktion för alla!

  • Alla produkterna har mer än ett användningsområde
  • Ansiktsprodukterna går att använda både dag och natt samt runt ögonen
  • De är ekologiska, enligt flera certifieringskriterier och organ som arbetar med detta i Europa
  • De är allergi- och miljövänliga

I mitt yrke som hudterapeut har jag alltid tyckt det är väldigt viktigt med vidareutbildning och att kontinuerligt uppdatera sig i vad som händer i branschen. Jag har bland annat gått en kurs i dermatologi (läran om huden) vid Uppsala universitet 2008. Våren 2011 fick jag mästarbrev i yrket. Jag har ett genuint intresse att hjälpa människor med hudvård och olika hudproblem, produkter och ingredienser för huden. Det finns ett så stort behov av professionell hjälp och bra ekologisk hudvård.

De värderingar som jag praktiserat i min affärsidé med C Skincare är hälsoaspekten och ”less is more”. Du behöver inte ha så många produkter och det finns mycket likvärdiga ingredienser i flera hudvårdsprodukter. Det bästa ”anti-åldrande” knepet är att vara noga med din hudvård och använda bra, helst ekologiska produkter varje dag. Det starka, innovativa och unika med C Skincare är multi-funktionaliteten. Detta genomsyras hela tiden i arbetet med att föra produkterna och dess utveckling framåt. Hör gärna av dig med tankar och funderingar.

Jag hoppas att fler ska se C Skincare som;
”Ditt naturliga ekologiska val varje dag!”

Hjärtliga hälsningar

Christel Grünerwald