Aloe (Vera) Barbadensis extract, leaf extract, leaf juice powder, utvinns från växtens blad vilket är en suckulent besläktad med lilja-växtfamiljen. Ingrediensen har en välkänd helande och lugnande effekt. Den har använts länge framförallt för dess förmåga att lindra och lugna vid t.ex brännskada, sår, solbränna, insektsbett, torr och irriterad hud. Aloe Vera innehåller över 200 aktiva föreningar, inklusive vitamin A, B, C och E, aminosyror, enzymer och mineraler. Detta gör den till en mycket bra, mild och populär hudvårdsingrediens som ger fukt och har en lugnande och skyddande effekt på huden.

Aqua, vatten är en vanlig konsistensivande ingrediens i alla hudvårdsprodukter.

Benzyl Alcohol finns naturligt i eteriska oljor och används som ett naturligt konserveringsmedel, finns i Balancing Face Cream.

Betaine från ekologiskt odlad sockebeta. Betaine finns också i många mikroorganismer, havsväxter och andra växter. Dess funktion är att skydda celler under stress och som en källa för methyl grupper är det behövt i många biokemiska sammansättningar. Återfinns också naturligt i mycket mat och är mest koncentrerat i betor, spenat, gryn och skaldjur.

Biosaccaride Gum-1 (veg) är en fuktgivande humektant (drar till sig och binder fukt) samt hjälper till att minska hudirritationer. Biosaccaride gum 1 utvinns ur soja, majs eller rapsolja. Den ger en fuktbindande ”film” till huden vilket ger den en slät och mjuk känsla. Finns i Balancing Face Cream.

Brassica Campestris (Rapeseed) seed oil, ekologisk rapsolja som har mjukgörande och anti-oxidanta egenskaper för huden (innehåller e- vitamin) vilket förebygger åldrandets effekter. Rapsolja sägs också vara naturens ”kortison” då den kan upplevas ha en klådstillande effekt på torr och kliande hud.

Butyrospermum Parkii (Shea) butter, ekologisk Sheasmör kommer från det afrikanska trädet Vitellaria paradoxa. Det är ett vegetabiliskt fettämne, en fet olja rik på växtsteroler som skyddar huden från uttorkning. Innehåller vitaminerna A, E, F och karoten. Naturligt lindrande, bra vid bristningar, sprickor, extremt torr och/eller irriterad hud, men även utslag och problemhud. Sheasmör kan användas ensamt, men är en mycket bra bas i mjukgörande produkter för huden. Passar alla hudtyper och finns i flera av C Skincares produkter.

Camellia Sinesis (Green Tea) Leaf Extract, grönt te är en utmärkt antioxidant och är tillverkat på blad från växten Camellia sinensis. Denna genomgår minimal oxidering under bearbetningen. Grönt te har en lugnande och helande effekt på huden. På grund av dess antioxidanta effekt skyddar den mot fria radikaler och yttre påfrestningar.

Carpylyl Glycol utvinns från växter såsom solros och kokos ger mjukgörande och anti-bakteriella egenskaper. Finns i Sugar Scrub.

Carthamus tinctorius (Safflower) seed oil, ekologisk tistelolja är en ”torr” vegetabilisk olja. Det är en fin hudolja som passar både till en tunn och känslig hud och verkar balanserande på en fetare hud.

Cera Alba, bivax är antiseptiskt och lugnade, ger bra konsistens och verkar skyddande för huden, bra till torr och narig hud. Finns endast i Sugar Scrub – face & body.

Cetearyl Alcohol, vegetabiliskt mjukgörande och skyddande emulgeringsmedel. Hjälper till att skydda mot kyla och fuktförlust.

Cetearyl Glucoside, vegetabiliskt emulgeringsmedel även kallad Vegetal inom produktionsledet. Detta används till både ekologiska lotioner och crèmer som framställs av vegetabiliska ingredienser.

Cetearyl Olivate, vegetabiliskt milt emulgeringsmedel också känt som INCI-namnet Sorbitan Olivate eller handelsnamnet Olivem 1000. Det utvinns från olivolja och kombinerar egenskaperna därifrån tillsammans med andra naturligt utvunna ingredienser (cetearyl alcohol) som sen ger de åtråvärda emulgeringsegenskaperna.

Cetyl Alcohol (vegetabilisk) en mild, vanlig mjukgörande stabiliseringsingrediens med vaxartad konsistens. Det är en närande fast fettalkohol från kokos.

Citral, ett naturligt doftämne som finns i mycket liten mängd i eteriska oljor. Finns i citrongräsoljan som är tillsatt för dess goda fräscha doft i några av C Skincares produkter.

Citronellol, ett naturligt doftämne som finns i mycket liten mängd i eteriska oljor. Finns i mandarinoljan som är tillsatt för dess goda fräscha doft i några av C Skincares produkter.

Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel oil, ekologisk mandarinolja ger en frisk men söt doft som är både lugnande och uppiggande. Antiseptisk och cellförnyande.

Cocamidopropyl Betaine (Coconut), löddrande, mild tensider utvunnit/tillverkat från kokos, men finns också naturligt i sockerbetor. Används mycket i schampo, duschtvål och barnprodukter.

Cocos nucifiera oil, Coconut oil, ekologisk kokosnötolja eller kokosolja som har mycket mjukgörande egenskaper och är en populär ingrediens i hud- och hårvårdsprodukter. Den har behandlande effekt på torr, irriterad, ömtålig och mogen hud. Kokosolja ger ett skyddande lager för att hjälpa huden att behålla fukt.

Cymbopogon Citratus (lemongrass) leaf oil, ekologisk citrongräsolja, denna populära eteriska olja har en frisk citrusdoft och kan upplevas att den ger en revitaliserande effekt.

Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, ekologiskt gurkextrakt är välkänt för dess fuktbindande, lugnande, uppstramande och anti-inflammatoriska egenskaper.

Decyl glucoside, vegetabilisk sockertensid som framställs av majs och kokosfett. Det är ett mycket milt, icke uttorkande ytaktivt ämne som ger bra lödder och effektiv rengöring. Finns i Allover Wash.

Dehydroacetic acid (preservative), dehydroättiksyra, antibakteriellt och mycket milt konserveringsmedel som är godkänt inom naturkosmetik.

Geraniol, ett naturligt doftämne som finns i mycket liten mängd i eteriska oljor. Finns i lavendeloljan som är tillsatt för dess goda fräscha doft i några av C Skincares produkter.

Glyceryl Caprylate, vegetabiliskt hudvårdande och mjukgörande emulgeringsmedel från kokosolja.

Glyceryl Oleate, vegetabilisk ester (blandning) av glycerin och oleic acid (från olivolja), fungerar som ett emulgeringsmedel som hjälper till att förena fettlösliga och vattenlösliga ämnen. Glyceryl Oleate är dessutom en mjukgörande och hudvårdande ingrediens.

Glycerin/Glycerine, vegetabilisk aminosyra, men kallas också glycerol som är en naturlig förekommande alkoholförening. Glycerin kan komma från bönor och betor, aminosyran ger byggstenar till proteiner samt är en humektant som drar till sig och binder fukt till huden. Den är mjukgörande och kan även ha en lite kylande effekt på huden.

Glyceryl Stearate, vegetabiliskt emulgerings- och stabiliseringsmedel gjord på glycerin och sterinsyra (fettsyra som förekommer i de flesta oljor och fetter). Används tillsammans med andra likasinnade ämnen för att hjälpa upp varandra.

Helianthus Annuus seed oil, Sunflower oil, ekologisk solrosolja som utvinns från blommans frön, innehåller höga halter av vitaminerna A, D och E. Innehåller även lecitin och omättade fettsyror som gör den närande och mjukgörande, bra för både hud och hår. Oljan passar utmärkt till en torr, mogen och skadad hud, den ger fukt och är skyddande. Används mycket som ingrediens inom hud-, hår och solskyddsprodukter.

Hyaluronic Acid, naturlig hyaluronsyra i hudvård kan till exempel komma från potatis eller andra växter. Det är inte syra utan kan enklast förklaras som en sockermolekyl. Vi har hyaluronsyra naturligt i huden, men dess halt avtar med åren. Detta gör att vi fattas fukt och blir torrare och slappare i huden. Hyaluronsyra som ingrediens är en humektant som drar till sig och binder fukt i huden vilket är särskilt bra för torr hud. Den kan binda fukt/vatten upp till 1000 gånger sin vikt. Hyaluronsyra revitaliserar också hudens hudyta så den både ser och känns mjukare och slätare. 

Hydrogenated Soy bean oil, ekologisk sojaolja absorberas snabbt av huden, passa bra till alla hudtyper, från fet till känslig hud och även barns ömtåliga hud. Finns i Treatment Cream.

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (Akka Cluster beans) Guarbönan är en grön baljväxt liknande sojabönan. Ur denna utvinns guarkärnmjöl, guarmjöl eller guargummi som alla kan användas som förtjockningsmedel. Guar tillsammans med Hydroxypropyltrimonium Chloride är en organisk förening vilken utgör en bra konditionerande ingrediens i produkter både till hud och hår. Finns i Allover Wash.

Hydroxyethyl cellulose, vegetabilisk gelebildande, emulgerande, konserverande och förtjockande ingrediens (aminosyra) utvunnen från cellulosa. Den har ingen hudvårdande egenskap i sig själv, men är en mycket mild och vanlig ingrediens i många produkter för dess förmåga att tjäna många syften. Finns i Balancing Face Cream.

Lactic acid, vegetabilisk mjölksyra, har en fuktgivande egenskap och är pH-sänkande. Vid högre dosering även en exfolierande egenskap. Mjölksyra produceras kommersiellt genom fermentering av kolhydrater såsom glukos, sackaros eller laktos eller genom kemisk syntes. Kolhydratkällor inkluderar majs, rödbetor och rörsocker.

Lavandula angustifolia (Lavender) Flower oil, ekologisk lavendelolja, en klassisk och omtyckt eterisk olja. Den ger produkten en härlig doft, är balanserande på talgproduktionen, har uppmjukande och lugnande effekt vilket gör oljan effektiv på känslig och irriterad hud.

Limnanthes alba (Meadowfoam) seed oil, ekologisk ängskrasseolja är mjukgörande, hjälper till att behålla fukt och skapar en skyddande barriär. Innehåller även lite naturligt UV-skydd. En mycket mild ingrediens som passar att använda både i ansiktet och till kroppen på alla – vuxen, barn och baby. Hjälper också till att reducera fina linjer och är därmed fördelaktig till åldrande hud. Finns i flera av C Skincare produkterna, du ser vilka på förpackningarna där ängskrasse är med.

Limonene och Linalool, naturliga doftämnen som finns i mycket liten mängd i eteriska oljor. Finns bland annat i citrongräsoljan som är tillsatt för dess goda fräscha doft i några av C Skincares produkter.

Olea Europaea Fruit (Olive) Oil , olivolja som är rik på anti-oxidanter (som kämpar mot fria radikaler) och mjölksyra som hjälper till att ge mjukgörande effekt och främjar hudcellsförnyelsen.

Olivoyl hydrolyzed wheat protein, vegetabilisk kombination av olivolja och veteprotein för att få en naturlig tensid, alltså det som löddrar i produkten. Finns bara i Sugar Scrub.

Potassium sorbate, vegetabilisk sorbinsyra är ett konserveringsmedel som hämmar tillväxten av mikroorganismer, svamp och mögel. Är ett vanligt alternativ till parabener och används i mat, hud- och hårvårds-produkter.

Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil, ekologisk mandelolja är en omtyckt hudolja och har en väldigt mjukgörande effekt på huden, passar alla hudtyper och även känslig hud.

Rosa Canina (Rosehips) Seed Powder, ekologiskt extrakt av nypon som innehåller vitaminerna A, C, D, E och järn, fungerar därför som en utmärkt anti-oxidant, alltså skyddar kroppen mot föroreningar, stress och åldrande. Finns i Sugar Scrub.

Rosmarinus officinalis (Rosemary) leaf extract används som antioxidant och har en antiseptisk effekt i produkter. Finns i Balancing Face Cream.

Saccharomyces/Xylinum (Black Tea Ferment), ekologiskt urspung från svart te, även känt som Kombucha. Hjälper huden att upprätthålla dess skyddsbarriär och immunförsvar. Stimulerar hudens kollagen och elastin produktion vilket bidrar till att återställa hudens volym och spänts i bristfälliga zoner. Finns i Balancing Face Cream.

Salicylic Acid, finns naturligt i pilträdets bark, är en antiseptisk betahydroxidsyra, mild för huden och penetreras lätt, löser upp limbildningarna i hudens översta lager, har även en konserverande effekt. Finns i Balancing Face Cream.

Sclerotium Gum (veg. Mushroom) / Schlerotium Gum, vegetabiliskt, naturligt och geléaktigt förtjockningsmedel utvunnit från svamp och/eller socker. Det har dessutom en mjukgörande och lugnande effekt på huden, även vanligt i hårvårdprodukter som en konditionerande ingrediens.

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, ekologisk jojobaolja utvinns från jojobabuskens frön. Oljan är icke komedogen, mjukgörande och passar alla hudtyper. Den är även bra till irriterad hud, hudsprickor och utslag. Eftersom oljan liknar hudens egna sebum (fett/talg) stimulerar den till en normal talgutsöndring och passar därför även bra till problemhud. Rik på vitamin E, B- complex, krom, koppar och zink.

Sodium anisate vegetabiliskt ämne som utvinns från ris och basilika. Konserverande, skyddar mot mikroorganismer, fungerar som en antioxidant, fullt biologiskt nedbrytbar och förnyelsebar råvara. Blandningen är Ecocert-registrerad.

Sodium Benzoate, ett konserveringsmedel som även används i mat (E 211). Godkänt av svenska Naturskyddsföreningen som Bra Miljöval av konserveringsmedel.

Sodium Hydroxide, vegetabilisk natriumhydroxid, som reglerar pH värdet i produkten.

Sodium levulinate, vegetabiliskt från ris, se sodium ansisate

Sorbic Acid konserveringsämne som tar död på mikroorganismer och ser till att deras tillväxt och reproduktion förstörs. Kan utvinnas från rönnbär, men även framställas kemiskt.

Sorbitan olivate är en blandning av fettsyrorna från olivolja plus ett dehydratiserat socker som kallas sorbitol. Används som emulgeringsmedel.

Stearyl alcohol, vegetabiliskt fett som är närande och mjukgörande, används som emulgering och förtjockningsmedel i hud- och hårvårdsprodukter.

Sucrose, rörsocker, sackaros, används som milt peelande, skrubbande och exfolierande ingrediens i Sugar Scrub.

Symphytum officinalis (Allantoin) finns naturligt i vallörtsrot men kan också framställas stabilt och säkert på kemisk väg så den blir natur-identisk. Allantoin har använts i tusentals år som en av de mest använda örterna vid behandling av sår mm. Allantoin främjar bildningen av sund hud, är en ”anti-irritant”, anti-inflammatorisk och hudskyddande ingrediens.

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, ekologiskt vegetabiliskt fett från kakaobönan även kallad kakaosmör. Hjälper till att upprätthålla god elasticitet i huden och kollagenproduktionen. Mild doft av choklad, används som konsistensgivare och mjukgörare med lugnande effekt. Fettet innehåller rikligt med naturliga antioxidanter och är därför också ett väldigt hållbart konserverande ämne (2-5 år).

Tocopherol/Tocopehrol Acetate, vegetabiliskt vitamin E är ett derivat av vitamin E, en antioxidant som skyddar mot fria radikaler och därmed motverkar ålderstecken. Hjälper till att förstärka hudens barriär, är anti-inflammatorisk och lugnande.

Xanthan gum, vegatabilisk polysackarid från majs, används som stabilisator, förtjockningsmedel samt emulgeringsämne i många hudvårds- och makeupprodukter.

Aloe (Vera) Barbadensis extract, leaf extract, leaf juice powder, utvinns från växtens blad vilket är en suckulent besläktad med lilja-växtfamiljen. Ingrediensen har en välkänd helande och lugnande effekt. Den har använts länge framförallt för dess förmåga att lindra och lugna vid t.ex brännskada, sår, solbränna, insektsbett, torr och irriterad hud. Aloe Vera innehåller över 200 aktiva föreningar, inklusive vitamin A, B, C och E, aminosyror, enzymer och mineraler. Detta gör den till en mycket bra, mild och populär hudvårdsingrediens som ger fukt och har en lugnande och skyddande effekt på huden.

Aqua, vatten är en vanlig konsistensivande ingrediens i alla hudvårdsprodukter.

Benzyl Alcohol finns naturligt i eteriska oljor och används som ett naturligt konserveringsmedel, finns i Balancing Face Cream.

Betaine från ekologiskt odlad sockebeta. Betaine finns också i många mikroorganismer, havsväxter och andra växter. Dess funktion är att skydda celler under stress och som en källa för methyl grupper är det behövt i många biokemiska sammansättningar. Återfinns också naturligt i mycket mat och är mest koncentrerat i betor, spenat, gryn och skaldjur.

Biosaccaride Gum-1 (veg) är en fuktgivande humektant (drar till sig och binder fukt) samt hjälper till att minska hudirritationer. Biosaccaride gum 1 utvinns ur soja, majs eller rapsolja. Den ger en fuktbindande ”film” till huden vilket ger den en slät och mjuk känsla. Finns i Balancing Face Cream.

Brassica Campestris (Rapeseed) seed oil, ekologisk rapsolja som har mjukgörande och anti-oxidanta egenskaper för huden (innehåller e- vitamin) vilket förebygger åldrandets effekter. Rapsolja sägs också vara naturens ”kortison” då den kan upplevas ha en klådstillande effekt på torr och kliande hud.

Butyrospermum Parkii (Shea) butter, ekologisk Sheasmör kommer från det afrikanska trädet Vitellaria paradoxa. Det är ett vegetabiliskt fettämne, en fet olja rik på växtsteroler som skyddar huden från uttorkning. Innehåller vitaminerna A, E, F och karoten. Naturligt lindrande, bra vid bristningar, sprickor, extremt torr och/eller irriterad hud, men även utslag och problemhud. Sheasmör kan användas ensamt, men är en mycket bra bas i mjukgörande produkter för huden. Passar alla hudtyper och finns i flera av C Skincares produkter.

Camellia Sinesis (Green Tea) Leaf Extract, grönt te är en utmärkt antioxidant och är tillverkat på blad från växten Camellia sinensis. Denna genomgår minimal oxidering under bearbetningen. Grönt te har en lugnande och helande effekt på huden. På grund av dess antioxidanta effekt skyddar den mot fria radikaler och yttre påfrestningar.

Carpylyl Glycol utvinns från växter såsom solros och kokos ger mjukgörande och anti-bakteriella egenskaper. Finns i Sugar Scrub.

Carthamus tinctorius (Safflower) seed oil, ekologisk tistelolja är en ”torr” vegetabilisk olja. Det är en fin hudolja som passar både till en tunn och känslig hud och verkar balanserande på en fetare hud.

Cera Alba, bivax är antiseptiskt och lugnade, ger bra konsistens och verkar skyddande för huden, bra till torr och narig hud. Finns endast i Sugar Scrub – face & body.

Cetearyl Alcohol, vegetabiliskt mjukgörande och skyddande emulgeringsmedel. Hjälper till att skydda mot kyla och fuktförlust.

Cetearyl Glucoside, vegetabiliskt emulgeringsmedel även kallad Vegetal inom produktionsledet. Detta används till både ekologiska lotioner och crèmer som framställs av vegetabiliska ingredienser.

Cetearyl Olivate, vegetabiliskt milt emulgeringsmedel också känt som INCI-namnet Sorbitan Olivate eller handelsnamnet Olivem 1000. Det utvinns från olivolja och kombinerar egenskaperna därifrån tillsammans med andra naturligt utvunna ingredienser (cetearyl alcohol) som sen ger de åtråvärda emulgeringsegenskaperna.

Cetyl Alcohol (vegetabilisk) en mild, vanlig mjukgörande stabiliseringsingrediens med vaxartad konsistens. Det är en närande fast fettalkohol från kokos.

Citral, ett naturligt doftämne som finns i mycket liten mängd i eteriska oljor. Finns i citrongräsoljan som är tillsatt för dess goda fräscha doft i några av C Skincares produkter.

Citronellol, ett naturligt doftämne som finns i mycket liten mängd i eteriska oljor. Finns i mandarinoljan som är tillsatt för dess goda fräscha doft i några av C Skincares produkter.

Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel oil, ekologisk mandarinolja ger en frisk men söt doft som är både lugnande och uppiggande. Antiseptisk och cellförnyande.

Cocamidopropyl Betaine (Coconut), löddrande, mild tensider utvunnit/tillverkat från kokos, men finns också naturligt i sockerbetor. Används mycket i schampo, duschtvål och barnprodukter.

Cocos nucifiera oil, Coconut oil, ekologisk kokosnötolja eller kokosolja som har mycket mjukgörande egenskaper och är en populär ingrediens i hud- och hårvårdsprodukter. Den har behandlande effekt på torr, irriterad, ömtålig och mogen hud. Kokosolja ger ett skyddande lager för att hjälpa huden att behålla fukt.

Cymbopogon Citratus (lemongrass) leaf oil, ekologisk citrongräsolja, denna populära eteriska olja har en frisk citrusdoft och kan upplevas att den ger en revitaliserande effekt.

Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, ekologiskt gurkextrakt är välkänt för dess fuktbindande, lugnande, uppstramande och anti-inflammatoriska egenskaper.

Decyl glucoside, vegetabilisk sockertensid som framställs av majs och kokosfett. Det är ett mycket milt, icke uttorkande ytaktivt ämne som ger bra lödder och effektiv rengöring. Finns i Allover Wash.

Dehydroacetic acid (preservative), dehydroättiksyra, antibakteriellt och mycket milt konserveringsmedel som är godkänt inom naturkosmetik.

Geraniol, ett naturligt doftämne som finns i mycket liten mängd i eteriska oljor. Finns i lavendeloljan som är tillsatt för dess goda fräscha doft i några av C Skincares produkter.

Glyceryl Caprylate, vegetabiliskt hudvårdande och mjukgörande emulgeringsmedel från kokosolja.

Glyceryl Oleate, vegetabilisk ester (blandning) av glycerin och oleic acid (från olivolja), fungerar som ett emulgeringsmedel som hjälper till att förena fettlösliga och vattenlösliga ämnen. Glyceryl Oleate är dessutom en mjukgörande och hudvårdande ingrediens.

Glycerin/Glycerine, vegetabilisk aminosyra, men kallas också glycerol som är en naturlig förekommande alkoholförening. Glycerin kan komma från bönor och betor, aminosyran ger byggstenar till proteiner samt är en humektant som drar till sig och binder fukt till huden. Den är mjukgörande och kan även ha en lite kylande effekt på huden.

Glyceryl Stearate, vegetabiliskt emulgerings- och stabiliseringsmedel gjord på glycerin och sterinsyra (fettsyra som förekommer i de flesta oljor och fetter). Används tillsammans med andra likasinnade ämnen för att hjälpa upp varandra.

Helianthus Annuus seed oil, Sunflower oil, ekologisk solrosolja som utvinns från blommans frön, innehåller höga halter av vitaminerna A, D och E. Innehåller även lecitin och omättade fettsyror som gör den närande och mjukgörande, bra för både hud och hår. Oljan passar utmärkt till en torr, mogen och skadad hud, den ger fukt och är skyddande. Används mycket som ingrediens inom hud-, hår och solskyddsprodukter.

Hyaluronic Acid, naturlig hyaluronsyra i hudvård kan till exempel komma från potatis eller andra växter. Det är inte syra utan kan enklast förklaras som en sockermolekyl. Vi har hyaluronsyra naturligt i huden, men dess halt avtar med åren. Detta gör att vi fattas fukt och blir torrare och slappare i huden. Hyaluronsyra som ingrediens är en humektant som drar till sig och binder fukt i huden vilket är särskilt bra för torr hud. Den kan binda fukt/vatten upp till 1000 gånger sin vikt. Hyaluronsyra revitaliserar också hudens hudyta så den både ser och känns mjukare och slätare. 

Hydrogenated Soy bean oil, ekologisk sojaolja absorberas snabbt av huden, passa bra till alla hudtyper, från fet till känslig hud och även barns ömtåliga hud. Finns i Treatment Cream.

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (Akka Cluster beans) Guarbönan är en grön baljväxt liknande sojabönan. Ur denna utvinns guarkärnmjöl, guarmjöl eller guargummi som alla kan användas som förtjockningsmedel. Guar tillsammans med Hydroxypropyltrimonium Chloride är en organisk förening vilken utgör en bra konditionerande ingrediens i produkter både till hud och hår. Finns i Allover Wash.

Hydroxyethyl cellulose, vegetabilisk gelebildande, emulgerande, konserverande och förtjockande ingrediens (aminosyra) utvunnen från cellulosa. Den har ingen hudvårdande egenskap i sig själv, men är en mycket mild och vanlig ingrediens i många produkter för dess förmåga att tjäna många syften. Finns i Balancing Face Cream.

Lactic acid, vegetabilisk mjölksyra, har en fuktgivande egenskap och är pH-sänkande. Vid högre dosering även en exfolierande egenskap. Mjölksyra produceras kommersiellt genom fermentering av kolhydrater såsom glukos, sackaros eller laktos eller genom kemisk syntes. Kolhydratkällor inkluderar majs, rödbetor och rörsocker.

Lavandula angustifolia (Lavender) Flower oil, ekologisk lavendelolja, en klassisk och omtyckt eterisk olja. Den ger produkten en härlig doft, är balanserande på talgproduktionen, har uppmjukande och lugnande effekt vilket gör oljan effektiv på känslig och irriterad hud.

Limnanthes alba (Meadowfoam) seed oil, ekologisk ängskrasseolja är mjukgörande, hjälper till att behålla fukt och skapar en skyddande barriär. Innehåller även lite naturligt UV-skydd. En mycket mild ingrediens som passar att använda både i ansiktet och till kroppen på alla – vuxen, barn och baby. Hjälper också till att reducera fina linjer och är därmed fördelaktig till åldrande hud. Finns i flera av C Skincare produkterna, du ser vilka på förpackningarna där ängskrasse är med.

Limonene och Linalool, naturliga doftämnen som finns i mycket liten mängd i eteriska oljor. Finns bland annat i citrongräsoljan som är tillsatt för dess goda fräscha doft i några av C Skincares produkter.

Olea Europaea Fruit (Olive) Oil , olivolja som är rik på anti-oxidanter (som kämpar mot fria radikaler) och mjölksyra som hjälper till att ge mjukgörande effekt och främjar hudcellsförnyelsen.

Olivoyl hydrolyzed wheat protein, vegetabilisk kombination av olivolja och veteprotein för att få en naturlig tensid, alltså det som löddrar i produkten. Finns bara i Sugar Scrub.

Potassium sorbate, vegetabilisk sorbinsyra är ett konserveringsmedel som hämmar tillväxten av mikroorganismer, svamp och mögel. Är ett vanligt alternativ till parabener och används i mat, hud- och hårvårds-produkter.

Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil, ekologisk mandelolja är en omtyckt hudolja och har en väldigt mjukgörande effekt på huden, passar alla hudtyper och även känslig hud.

Rosa Canina (Rosehips) Seed Powder, ekologiskt extrakt av nypon som innehåller vitaminerna A, C, D, E och järn, fungerar därför som en utmärkt anti-oxidant, alltså skyddar kroppen mot föroreningar, stress och åldrande. Finns i Sugar Scrub.

Rosmarinus officinalis (Rosemary) leaf extract används som antioxidant och har en antiseptisk effekt i produkter. Finns i Balancing Face Cream.

Saccharomyces/Xylinum (Black Tea Ferment), ekologiskt urspung från svart te, även känt som Kombucha. Hjälper huden att upprätthålla dess skyddsbarriär och immunförsvar. Stimulerar hudens kollagen och elastin produktion vilket bidrar till att återställa hudens volym och spänts i bristfälliga zoner. Finns i Balancing Face Cream.

Salicylic Acid, finns naturligt i pilträdets bark, är en antiseptisk betahydroxidsyra, mild för huden och penetreras lätt, löser upp limbildningarna i hudens översta lager, har även en konserverande effekt. Finns i Balancing Face Cream.

Sclerotium Gum (veg. Mushroom) / Schlerotium Gum, vegetabiliskt, naturligt och geléaktigt förtjockningsmedel utvunnit från svamp och/eller socker. Det har dessutom en mjukgörande och lugnande effekt på huden, även vanligt i hårvårdprodukter som en konditionerande ingrediens.

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, ekologisk jojobaolja utvinns från jojobabuskens frön. Oljan är icke komedogen, mjukgörande och passar alla hudtyper. Den är även bra till irriterad hud, hudsprickor och utslag. Eftersom oljan liknar hudens egna sebum (fett/talg) stimulerar den till en normal talgutsöndring och passar därför även bra till problemhud. Rik på vitamin E, B- complex, krom, koppar och zink.

Sodium anisate vegetabiliskt ämne som utvinns från ris och basilika. Konserverande, skyddar mot mikroorganismer, fungerar som en antioxidant, fullt biologiskt nedbrytbar och förnyelsebar råvara. Blandningen är Ecocert-registrerad.

Sodium Benzoate, ett konserveringsmedel som även används i mat (E 211). Godkänt av svenska Naturskyddsföreningen som Bra Miljöval av konserveringsmedel.

Sodium Hydroxide, vegetabilisk natriumhydroxid, som reglerar pH värdet i produkten.

Sodium levulinate, vegetabiliskt från ris, se sodium ansisate

Sorbic Acid konserveringsämne som tar död på mikroorganismer och ser till att deras tillväxt och reproduktion förstörs. Kan utvinnas från rönnbär, men även framställas kemiskt.

Sorbitan olivate är en blandning av fettsyrorna från olivolja plus ett dehydratiserat socker som kallas sorbitol. Används som emulgeringsmedel.

Stearyl alcohol, vegetabiliskt fett som är närande och mjukgörande, används som emulgering och förtjockningsmedel i hud- och hårvårdsprodukter.

Sucrose, rörsocker, sackaros, används som milt peelande, skrubbande och exfolierande ingrediens i Sugar Scrub.

Symphytum officinalis (Allantoin) finns naturligt i vallörtsrot men kan också framställas stabilt och säkert på kemisk väg så den blir natur-identisk. Allantoin har använts i tusentals år som en av de mest använda örterna vid behandling av sår mm. Allantoin främjar bildningen av sund hud, är en ”anti-irritant”, anti-inflammatorisk och hudskyddande ingrediens.

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, ekologiskt vegetabiliskt fett från kakaobönan även kallad kakaosmör. Hjälper till att upprätthålla god elasticitet i huden och kollagenproduktionen. Mild doft av choklad, används som konsistensgivare och mjukgörare med lugnande effekt. Fettet innehåller rikligt med naturliga antioxidanter och är därför också ett väldigt hållbart konserverande ämne (2-5 år).

Tocopherol/Tocopehrol Acetate, vegetabiliskt vitamin E är ett derivat av vitamin E, en antioxidant som skyddar mot fria radikaler och därmed motverkar ålderstecken. Hjälper till att förstärka hudens barriär, är anti-inflammatorisk och lugnande.

Xanthan gum, vegatabilisk polysackarid från majs, används som stabilisator, förtjockningsmedel samt emulgeringsämne i många hudvårds- och makeupprodukter.